Majkl Kejn najavio debi roman za novembar 1Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Čuveni glumac Majkl Kejn najavio je da će u novembru objaviti svoj debi roman pod nazivom Deadly Game.

Ovaj 90-godišnji glumac kaže da već dugo želi da napiše triler i da ga je na to inspirisala vest o otkriću uranijuma u Londonu.

Glavni lik je Hari Tejlor, bivši policajac koga pozovu nakon pronalaska čudnog paketa koji je ukraden pre nego što on stigne na lice mesta.

Svet ulazi u crveni alarm, a Hari i njegov tim moraju da budu brzi kako bi uspeli da pronađu onog ko je ukrao ovaj nuklearni materijal pre nego što ga i upotrebi.

Osumnjičeni su engleski diler umetničkim delima i ruski bogataš, a tu su i britanski neonacisti i kolumbijski karteli, tako da je Hari pravi čovek za ovaj posao.

Majkl Kejn tokom celog života voli da čita trilere, a ovaj je napisao tokom karantina, s prvim radnim nazivom If You Don’t Want to Die.

„Čitam samo trilere. Ja sam avanturista, nisam književnik i ne pokušavam da zamenim Šekspira. Ovo je zasnovano na nečemu što sam pročitao o dva đubretara u Ist Endu. A oni su pronašli uranijum u đubretu.“

Tokom karijere duže od 60 godina, Kejn je igrao u više od 130 filmova i dobio dva Oskara za najbolju sporednu ulogu, za filmove Hannah and Her Sisters i The Cider House Rules.

Naredni film u kome će se pojaviti je The Great Escaper, o veteranu iz Drugog svetskog rata koji beži iz doma za starije osobe kako bi stigao na godišnjicu Dana D u Normandiji 2014. godine.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari