Majstorski kurs za dirigente u Beogradskoj filharmoniji od 17. juna 1Foto: Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija organizovaće od 17. do 21. juna Dirigentski forum – majstorski kurs za dirigente mlađe generacije.

Šef-dirigent Gabrijel Felc biće mentor polaznicima, među kojima su dve dame iz Srbije i tri nemačka mlada dirigenta.

Svih petoro dirigenata učestvovaće na završnom koncertu i predvodiće orkestar 21. juna u 20 časova u Sali Beogradske filharmonije.

Dirigentski forum je nemački program namenjen mladim profesionalcima u cilju njihove pripreme za buduće vodeće pozicije na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Ideja foruma je da se ostvari kontinuirani dijalog između mladih generacija dirigenata i velikana ovog posla, kao i širenje van granica Nemačke.

Saradnja sa međunarodnim partnerima upotpunjuje njegov opširni program, pa se tako Beogradska filharmonija priključila ovom značajnom projektu 2017. godine.

Tu priliku će imati Olivera Sekulic-Barac i Natalija Mićić, kao srpske predstavnice, i Feliks Mildenberger, Valentin Egel i Aleksander Sinan Binder iz Nemačke.

Na završnom koncertu 21. juna oni će predvoditi Beogradsku filharmoniju u izvođenju „Prelida i Ljubavne smrti“ iz Vagnerove opere „Tristan i Izolda“, zajedno sa sopranom Emilijom Njutn.

Ulaz na završni koncert Dirigentskog foruma je slobodan, saopštila je Beogradska filharmomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari