"Maraton Betovenovih simfonija" 26. juna u Novom Sadu 1Foto: Pixabay/Ionut84

Više od 200 izvođača Beogradske i Dortmundske filharmonije izvešće u nedelju, 26. juna, u Novom Sadu svih devet Betovenovih simfonija u jednom danu, a u okviru „Betoven maratona“, najavljeno je danas iz projekta Novi Sad -Evropska prestonica kulture.

Organizatori su najavili i da će to „neponovljivo izvođenje“ Betovenovih simfonija biti održano u Gradskoj koncertnoj dvorani i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Simfonije će izvesti Beogradska i Dortmundska filharmonija, pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, koji je i autor „Betoven maratona“, uz Slovački filharmonijski hor iz Bratislave i četvoro solista i solistkinja iz Holandije, Austrije i SAD.

Beogradska i Dortmundska filharmonija naizmenično će izvoditi osam simfonija, od jutarnjih do večernjih sati, a „Betoven maraton“ će, kako je najavljeno, kulminirati izvođenjem čuvene Devete simfonije i „Ode radosti“, u čast Evrope i evropskih tekovina, koje će biti realizovano kao veliki koncert na otvorenom, 26. juna u 20.22 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari