Margo RobiFoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Margo Robi je u periodu od deset godina otkako je iz Australije došla u SAD postala jedna od najbolje plaćenih holivudskih glumica. Od biografskih filmova i drama, do superherojskih filmova i komedija, Robi se okušala u raznim žanrovima, ali jedan žanr u kojem smo je jako retko viđali je naučna fantastika.

Iako je na početku karijere glumila u naučnofantastičnim filmovima „Z for Zachariah“ i „About Time“, Margo Robi se u poslednjih nekoliko godina okrenula dramama i komedijama. No, manjak naučne fantastike u njenoj filmografiji ne znači da glumica ne voli ovaj žanr.

Tokom gostovanja u podkastu „Five Things with Lynn Hirschberg“, Margo Robi je izjavila da obožava film „Peti element“ i da joj je to jedan od omiljenih filmova, prenosi Index.

Film se dešava u 23. veku i prati taksista i bivšeg ratnog heroja Korbena Dalasa, koji pokušava da pomogne neobičnoj devojci koja je upala u njegov taksi. Mlada žena zove se Lilu i ona je zapravo peti element, čija je misija da spoji ostala četiri elementa – vodu, vatru, vazduh i zemlju – u jedno, kako bi spasila Zemlju od zle kosmičke sile.

Film je režirao Lik Beson, a glavne uloge igraju Brus Vilis, Mila Jovović, Gari Oldman, Ijan Holm i Kris Taker.

„‘Peti element’ mi je oduvek bio najdraži“, izjavila je Margo Robi. Glumici se posebno svidela uloga Lilu, koju je odigrala Jovović.

Tokom intervjua s Britanskom akademijom filmske i televizijske umetnosti, Robi je otkrila da je Lilu prvi lik koji je htela da gluma. „Bila sam opsednuta ‘Petim elementom’ i naročito tom junakinjom“, dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari