Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica: Poznati dobitnici Nagrade za životno delo „Mali Princ” 1Bonjo Lungov, foto: Davorin Dinić

Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica dodeliće ovogodišnju Nagradu za životno delo „Mali princ”, za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, glumici i rediteljki Ameli Vučenović, lutkarki, pedagoškinji i publicistkinji Jeleni Sitar i glumcu i reditelju Bonju Lungovu.

Ove godine će Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica prvi put dodeliti i nagradu “Oton Tomanić,” priznanje za teatrološko promišljanje u domenu pozorišta za decu i mlade.

Teatrolozi iz celog sveta koji postignu najviše domete u ovoj oblasti biće laureati nagrade, koja nosi ime lutkara koji je utemeljio pozorište za decu u Subotici.

Ovogodišnji laureat je profesor dr Zoran Đerić.

Jubilarno 30. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica održaće se od 17. do 22. septembra u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica na nekoliko lokacija i u Glavnom takmičarskom programu ugostiće 14 predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora festivala, profesora dr Zorana Đerića.

Od 18. do 21. septembra će biti održan Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade, na temu “Vreme i odgovornost u pozorištu za decu i mlade”, gde će učestvovati 30 izlagača iz 16 zemalja pod rukovodstvom dr Marijane Prpe Fink.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari