Međunarodno priznanje za mladog muzičara iz Kladova: Stefan Birić laureat prvog stepena 1Foto: Muzička škola Kladovo

Mladi Kladovljanin Stefan Birić, učenik petog razreda Osnovne muzičke škole „Konstanmtin Babić“ u Kladovu, doneo je svojoj školi i svome gradu značajno priznanje. Na međunardnom takmičenju „Božićnji klavir“ u Rusiji Birić je u jakoj konkurenciji postao laureat prvog stepena.

U Kladovo je iz Rusije stiglo vredno priznanje za mladog muzičara Stefana Birića i njegovu muzičku školu „Konstantin Babić“.

Na onlajn međunarodnom takmičenju „Božićnji klavir“ u Rusiji učestvovalo je blizu stotinu takmičara iz 13 zemalja koji su izvodili autorske kompozicije Olge Kravčuk, kompozitorke.

Za ovo značajno muzičko takmičenje Stefana je pripremala Danijela Birić, nastavnica klavira Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova, .

Uloženi trud nastavnice i učenika rezultirao je značajnom nagradom, jednom od najvećih priznanja koje je kladovska muzička škola do sada osvojila.

-Iz godine u godinu težimo da dostignemo najviši nivo kvaliteta rada i ovo je svakako rezultat tog napora mnogih nastavnika škole koji predano i posvećeno rade sa učenicima. Laureat na međunarodnom takmičenju u Rusiji, svakako je jedno od najvećih priznanja škole, posebno jer su u žiriju bila imena priznatih profesora sa muzičkih konzervatorijuma – rekla je za Danas direktorka škole Vanja Zlatković.

Stefan je inače, na brojnim republičkim i međunarodnim klavirskim takmičenjima osvajao nagrade, kao solista i deo kamernog ansambla, a u njegovoj školi kažu da je jednako uspešan i na takmičenjima iz solfeđa.

-Veoma sam ponosan na ovu nagradu i predstavlja mi podstrek za dalji rad. Imam u planu da nastavim muzičko školovanje, jer me bavljenje muzikom najviše ispunjava i pokreće- kazao nam je Stefan.

Ovaj mladi muzičar jedan je od 182 učenika koliko u ovoj školskoj godini pohađa nastavu na pet odseka: klavir, violina, gitara, harmonika, truba. Od 1969. godine kada je osnovana, u kladovskoj muzičkoj školi obrazovanje je stekao i javno nastupao veliki broj učenika.

Međunarodno priznanje za mladog muzičara iz Kladova: Stefan Birić laureat prvog stepena 2
Foto: Muzička škola Kladovo

Prema rečima nastavnika, učenici su godinama unazad osvajali nagrade na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima i time doprineli da škola stekne značajan ugled i danas.

Smatraju da je muzička škola „Кonstantin Babić“ sa puno sadržaja i dinamike opravdala svoje postojanje i da predstavlja centar muzičke kulture u opštini Кladovo.

-Naši učenici afirmišu ne samo našu školu, već i opštinu Кladovo, trijumfalno je predstavljajući širom sveta na muzičkom podijumu, što će nadamo se, naša opština prepoznati i podržati – veruje direktorka škole, Vanja Zlatković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari