Meril StripFoto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

 

Meril Strip se danas smatra jednom od najboljih glumica svih vremena, koja iza sebe ima niz fantastičnih filmova, od „Sofijinog izbora“ do „Đavo nosi Pradu“. Mada je čak 21 put nominovana za Oskara i tri puta dobila ovu prestižnu nagradu, američka glumica smatra da ja igrala i u nekim filmovima koji nisu vredni pomena.

Tokom intervjua s Grejemom Nortonom, Strip je otkrila da joj je uloga u filmu „Žena francuskog poručnika“ iz 1981. godine bila jedna od najgorih u životu, prenosi Index.

„Film mi je delovao veštački jer sam igrala glumicu koja glumi ženu francuskog poručnika. U isto vreme sam bila američka glumica koja glumi britansku ženu. Bila sam mlada i nova u svemu tome. Nisam se uživela u ulogu“, rekla je Strip.

Uprkos lošem iskustvu, Strip je nastavila sa karijerom u sedmoj umetnosti. „Nakon takvog iskustva želite nešto bolje“, izjavila je glumica.

No, postoji jedna uloga zbog koje je Strip skoro odustala od glumačke karijere.

Glumičin filmski debi je bila kratka sporedna uloga u filmu „Džulija“ u kojem se pojavila uz Džejn Fondu i nakon kojeg je poželela da se nikada više ne pojavi ispred filmske kamere.

„Džulija“ je istorijska drama Freda Zinemana u kojoj su glavne uloge igrale Fonda i Vanesa Redgrejv. Strip je snimila više scena za film, ali samo je jedna završila u završnoj verziji filma.

„Imala sam na sebi lošu periku i uzeli su tekst iz scene koju sam snimala s Džejn i ubacili ga u potpuno drugu scenu“, prisetila se Streep i dodala: „Pomislila sam da sam napravila ogromnu grešku i da više nikad ne želim da snimam filmove.“

Uprkos njenom lošem iskustvu, film „Džulija“ osvojio je tri Oskara, a Strip je ipak odlučila da nastavi da glumi. Godinu dana kasnije glumica se pojavila u ratnoj drami „Lovac na jelene“, koja joj je donela svetsku slavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari