Predrag Miki ManojlovićPredrag Miki Manojlović, foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Zagrebu je održana dodela nagrada „Zlatni studio“, na kojoj je Predrag Miki Manojlović proglašen za glumca godine. On je ovo prestižno priznanje dobio zahvaljujući ulozi u filmu „Stric“.

Ova medijska nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika, piše Nova.rs

Film „Stric“ je psihološki triler u kojem glavne uloge tumače Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Radnja se prividno odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH. Ovo ostvarenje je nagrađeno na festivalima u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima “Tilva Roš“, “Varvari“ i “Oaza“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari