Mikser festival 8. i 9. oktobra u Zornića kući 1Foto: Mikser Festival 2020

Mikser Festival 2020. biće održan 8. i 9. oktobra u Zornića kući, nadomak Beograda, pod sloganom „Kiseonik“.

– U godini u kojoj je sve stalo, priroda je postala najveći saveznik Miksera.  Želimo da slobodno dišemo, slobodno govorimo, budemo kreativni i povezujemo se sa onima koji dele iste vrednosti, tamo gde se kriju odgovori na dileme budućnosti – u prirodi, kažu organizatori.

Preko online platformi, ali i fizičkim prisustvom u jedinstvenom, festivalskom ambijentu, predstaviće se više od 100 učesnika festivala.

Kako se navodi u saopštenju, ovogodišnje izdanje je osmišljeno kao ThinkThank skup pozvanih stručnjaka, aktivista i mladih talenata koji će kroz razgovore, predavanja i radionice zajedno promišljati o načinima “popravke” naše stvarnosti,u smeru zdrave životne sredine, kružne ekonomije, evropskog zakonodavstva i Zelenog dogovora, rodne ravnopravnosti, inkluzije i aktivnog starenja, participativnog urbanizma, eko-dizajna, angažovane umetnosti, kvalitetnog obrazovanja i slobodnih medija. 

Programske zone posvećene dizajnu i umetnosti će i ove godine činiti neizostavan deo festivala kroz  učešće inovativnih dizajnera Mikserove selekcije “Mladi balkanski dizajneri” koja će gostovati na prestižnom Milanskom sajmu dizajna 2021, kao i učešće pobednika umetničkog konkursa Black Box koji će na festivalu predstaviti svoje vizije Spomenika za 21.vek i kroz dvodnevnu radionicu kreirati zajednički manifest u prostoru. 

Zbog izbegavanja epidemioloških rizika masovnih okupljanja, uobičajeni muzički program festivala biće odložen za iduće festivalsko izdanje. 

Poštujući epidemiološke restrikcije o broju prisutnih na javnim okupljanjima, svi sadržaji Mikser festivala 2020 biće dostupni široj publici u onlajn formi, kroz prenose panel diskusija uživo i emitovanje snimljenih materijala na Mikseorovom Jutjub kanalu i društvenim mrežama.

Mikser festival 2020 podržali su Balkan Trust for Democracy i Ambasada kraljevine Norveške, Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women, Populacioni fond agencije Ujedinjenih nacija – UNFPA, kao i veliki broj Mikseorovih dugogodišnjih prijatelja, kolektiva, partnerskih kompanija i medija. 

Satnica direktnih prenosa iz Zornića Kuće, kao i detaljan festivalski program, biće objavljeni 1.oktobra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari