Milena Marković: Moj roman se bavi ekstazom, sudbinom i agonijom slobode

Roman u stihu „Deca“ ovenčan 68. NIN-ovom nagradom

Ostavite komentar

  1. Bilo bi lepo kada bi gopodin Pancic i ostali clanovi zirija objasnili zasto su diskvalifikovali roman „Hodocasnice vode“ Snezane Ivkovic u izdanju Prometeja? Dato objasnjenje jer je to roman u stihovima ne pije vodu jer su Mileni dodeli nagradu iako to uopste nije roman vec poema, u svakom slucaju gotovo ista forma kao diskvalifikovani roman?

  2. Da biste razumeli , bilo sta od onoga o cemu diskutujete, ROMAN u ruke, pa procitajte. Nije lako. Nije ni potrebno da samoznalci raspravljaju o tome da li poema moze ili ne da bude roman. Izdavac ,,Loma“ je insistirao, jos ranije, sa pravom ocigledno (jer je, ocigledno regularno!), da je nazove romanom ( ne zbog Ninove i itd. nagrada. Ne bi drugacije ni dosli, do tako velikog citalackog broja ljudi, prakticno receno. A da je zasluzena nagrada- JESTE- ne volim ni ja Teofila P., ali neka dela prevazilaze clanove bilo kog zirija. Citala sam i neke ostale kandidate, stvar je mnogo kompleksnija. Ova knjiga prevazilazi granice samoomedjene u nasoj dugo hermeticno zatvorenoj knjizevnoj sredini. Vredi, svakim slovom!

Ostavite komentar

Kultura

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.