mili alkokFoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Novi DC filmski univerzum polako dobija lica, a Mili Alkok tumačiće Superdevojku, rođaju Supermena, koji će prvi stići na veliko platno.

Zvezda serije Kuća zmaja Mili Alkok dobila je jednu od trenutno najtraženijih uloga u svetu filmske industrije, prenosi Index.hr.

Mlada Australijanka timačiće superjunakinju Superdevojku (Supergirl) u novom DC-jevom filmskom univerzumu, iza kojeg stoje Džejms Gan i Piter Safran, potvrdio je Deadline.

Alkok se proslavila ulogom mlade princeze Renire Targarjen u prvoj sezoni HBO-ovog spin-of Igre prestola pod nazivom Kuća zmaja.

Za ulogu Superdevojke takmičile su se glumice Emilija Džons, poznata po filmu CODA, i Meg Doneli, koja je pozajmila glas Superdevojci u animiranim filmovima Legion of Superheroes i Justice League: Crisis on Infinite Earths Part One.

Trenutno nije poznato hoće li se Alkok pojaviti u nadolazećem filmu Superman Legacy, koji bi trebalo da ima premijeru 2025. godine, ali zna se da će se pojaviti u jednom od DC-jevih projekata pre nego što dobije sopstveni film, nazvan Supergirl: Woman of Tomorrow.

Film će biti baziran na stripovima Toma Kinga iz 2022. godine koje je ilustrovao Bilkis Eveli.

Mili Alkok glumi i u sjajnoj seriji Upright

Alkok je postala miljenica publike nakon izvanredne glume u Kući zmaja, zbog čega su obožavatelji DC-ja vest o njenom kastingu dočekali s oduševljenjem.

Redatelj Džejms Gan o svemu se oglasio na svom Instagramu.

„Ovo je istina. Mili je neverovatno talentovana mlada glumica i jako sam uzbuđen što je postala deo DC-jevog filmskog univerzuma. Da, prvi put sam je video u Kući zmaja, ali oduševile su me njene audicije za Superdevojku. Ona otelotvorava Karu onako kako su je zamišljali Tom King, Bilkis Eveli i Ana Nogueira“, napisao je Gan.

per

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari