Miloš BikovićFoto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Produkcijska kuća HBO će glumcu Milošu Bikoviću isplatiti honorar za ulogu u trećoj sezoni serije „Beli lotos“, iako je saradnja prekinuta i pre početka snimanja. Glumac je za medije rekao, da će taj novac proslediti u humanitarne svrhe.

Miloš Biković je trebalo da glumi u šest od osam epizoda treće sezone serije „Beli lotos“. Međutim, produkcijska kuća je odlučila da prekine saradnju i zameni Bikovića posle reakcije Ukrajine, koja je srpskog glumca optužila da podržava genocid i rat u Ukrajini.

Iako do saradnje Bikovića i HBO neće doći, glumac će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj.

Ipak, glumac je odlučio da celokupan iznos koji će mu HBO isplatiti usmeri u humane svrhe, kao pomoć mladima da se školuju i profesionalno usavršavaju.

„Kao što sam već rekao, bila mi je izuzetna čast da budem pozvan da radim sa Majkom Vajtom u takvoj seriji. Moj motiv za učestvovanje na takvom projektu bio je isključivo glumački i umetnički izazov. Kako do realizacije neće doći, želim da honorar koji bih zaradio usmerim onima kojima će nas sutra predstavljati u svetu“, rekao je Miloš Biković za Blic, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari