Miloš Mihajlović na Kolarcu izvodi neke od najzahtevnijih kompozicija za klavir 1Foto: Unsplash/Dolo Iglesias

Miloš Mihajlović će 5. decembra na Kolarcu u okviru klavirskog resitala izvesti kompozicije Šopena i Musorgskog.

Četiri skerca Frederika Šopena i programsko delo Slike sa izložbe Modesta Musorgskog su, bez obzira na višedecenijski uporedni razvoj pijanizma i novih muzičkih pravaca u XX i XXI veku, održala do danas svoju poziciju najzahtevnijih kompozicija za klavir u muzičkoj istoriji.

Ova činjenica povlači sa sobom mnoga pitanja među kojima se jedno ističe, a to je – U čemu leži snaga ovih kultnih klavirskih ostvarenja?.
Svoje odgovore, pijanista Miloš Mihajlović predstaviće nam na klavirskom resitalu 5. decembra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Miloš Mihajlović započinje svoje muzičko obrazovanje u Nišu u klasi prof. Svetlane Korunović, a završava kao magistar umetnosti na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović. Jedan je od najnagrađivanijih srpskih pijanista iza koga stoje brojna priznanja i pobede na internacionalnim pijanističkim takmičenjima.

Miloš Mihajlović na Kolarcu izvodi neke od najzahtevnijih kompozicija za klavir 2
Foto: Promo

U ulozi soliste ili soliste sa orkestrom nastupao je u brojnim zemljama (Italiji, Španiji, Poljskoj, Francuskoj, Grčkoj, Americi, Australiji, Rusiji…) kao i u mnogim prestižnim dvoranama (Marinski teatar u Sankt Peterburgu, Velika dvorana Moskovskog konzervatorijuma…).

Iza sebe ima dvadeset godina pedagoškog rada na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde predaje klavir u zvanju vanrednog profesora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari