Ministarstvo kulture raspisalo konkurs Gradovi u fokusu 2022. 1Foto: Bojan Cvejić

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas konkurs „Gradovi u fokusu 2022“, u cilju unapređenja kulturne ponude lokalnih samouprava, a za tu namenu planirano je oko 350 miliona dinara.

Konkurs pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima u oblasti kulture, pojedincima i ostalim subjektima u kulturi, unaprede kapacitete i kulturnu ponudu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Za projekat „Gradovi u fokusu“ i u narednoj godini planirano je blizu 350 miliona dinara, kao što je to bio slučaj i u 2021, a to je značajno povećanje u odnosu na ranije konkurse, navedeno je u saopštenju.

Lokalne samouprave koje budu izabrane na konkursu poneće titulu – Grad u fokusu, a to će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i da time postanu vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Konkurs je otvoren do 28. februara 2022, a rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 28. aprila 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari