Mira Furlan: Diktatori će možda iskoristiti ovu krizu za suprotne ciljeve

Intervju u novom broju nedeljnika NIN

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro da pametne osobe pricaju sopstvena iskustva. Bilo bi dobro da ne pricaju usvojene generalizirane stavove. Volio bih procitati iskustvo bijele zene a koja je oodgojena u zapadnoj „bijeloj“ kulturnoj vecini, koje je njeno iskustvo i njen tretman u nekoj cjelini gdje vladaju pravila necije druge kulture ponasanja i pravila koja nije njena po nekoj pripadnosti. Naprimjer iz Indije, Bangladesa, Pakistana, Gane, …ili neke od slicnih, ali gdje boravi u bez kreditne kartice koja je moze izvuci kad hoce, i sa izazovima opstanka koje imaju i druge obicne pripadnice tog drustva.

    1. Без генерализације и апстракције нема ни упоришта за пропаганду…

  2. Odu Losi da bi dosli Dobri. Onda Dobri postanu Losi a Losi postanu Dobri. Odu Losi da bi dosli Dobri… I tako je otkad je sveta i veka, bez obzira da li su u pitanju izbori ili revolucija. Jedina razlika je sto izbori ne jedu svoju decu. Mada… U ovoj krizi (Covid 9) imam utisak da gde su stariji glasaci trenutne vlasti, cuvaju se a gde nisu, pustaju se niz vodu bez pardona. Tramp je skoro izjavio: “Stari ljudi” su ne samo opterećenje za zdravstveni sistem, nego su sada, u ovoj novoj situaciji, i opasnost za društvo. Oni povećavaju brojke zaraženih a te brojke “make us look bad”, tj. čine da “izgledamo loše”. Drugi jedan, isto Amerikanac, Aleks Džouns, jedan od najpopularnijih desnicara, izjavio je da u slučaju opsteg civilizacijskog kolapsa, neće imati nikakav problem da ubije i POJEDE svoje (starije) komsije i njihovim telima nahrani svoju gladnu decu. Gde mi to zivimo ?

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.