Književni program Grada teatra nakon predstavljanja zbornika o Danilu Kišu, i večeri posvećenoj Vladimiru Pištalu i njegovom novom romanu „Venecija“, na Trg pjesnika u Budvi dovodi i Mirjanu Đurđević, dobitnicu Nagrade „Meša Selimović“ za 2009, za roman „Kaja, Beograd i dobri Amerikanac“.


Mirjana Đurđević skrenula je pažnju čitalaca i kritike parodijama na kriminalističke romane, sa detektivkom Harijetom kao glavnom junakinjom (objavila je šest knjiga, „Ubistvo u akademiji nauka“, „Parkin svetog Savatija“, „Deda Rankove riblje teorije“-), romanima „Treći sektor ili sama žena u tranziciji“, „Aždajin osmeh“, „Čuvare svetinja“. Na Trgu pjesnika sa Mirjanom Đurđević večeras razgovara Jasmina Vrbovac, književna kritičarka i urednica RTS-ove emisije „Vavilon“.

A na sceni na Svetom Stefanu, večeras u 22 sata zakazana je prva repriza premijere „Višnjika“ A.P. Čehova, u režiji Dejana Mijača, koprodukcije 25. Grada teatra i Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Na sceni Terase između crkava, večeras u 22 sata, počinje Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar – pred budvansku publiku stiže Balkan Connection Brass, kvintet koji sačinjavaju vodeći muzičari – solisti iz Beograda, Zagreba i Ljubljane. Mladen Đorđević (truba), Marin Zokić (truba), Krunoslav Babić (horna), i Viktor Kirčenkov (horna), solisti su Zagrebačke filharmonije, i Marko Ilić (trombon), solista Slovenačke i Beogradske filharmonije, i redovni profesor na MA u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari