Mocartovo proleće na Kolarcu 1

Prolećni deo ,,Hypercube“ koncertne sezone Muzikon orkestra i njihov peti po redu koncert rezervisan je za velikana klasične muzike W. A. Mocarta.

Nesvakidašnji izbor Mocartovih najreprezentativnij dela različitog karaktera moći će da se čuje 12 aprila sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u izvođenju solistkinje Minke Popović i horniste Mihajla Bulajića a pod dirigentskom palicom Siniše Markovića.

U duhu mladog orkestra, nastupiće višestruko nagrađivana solistkinja iz Salzburka Minka Popović. Iz Slovenije dolazi hornista bogate internacionalne karijere Mihajlo Bulajić i za ovu priliku izvešće Mocartov koncert za hornu kv 417.

Nakon ovog , do kraja ,,Hypercube“ koncertne sezone ostaje još jedan koncert u maju ali pre toga nemojte se začuditi ako ispred vas prođe Mocart ili neko zasvira poznatu kompoziciju ni od kuda. Sve je to deo akcija orkestra Muzikon u cilju promocije klasične muzike. Pa tako, ako ih sretnete ne oklevajte- pridružite im se i osetite melodiju ovog proleća!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari