Monografija o umetnosti Petra Meseldžije u KC Grad 1Foto: System Comics Promo

Od strip-kvadrata do slike, i dalje… Kakvo čudnovato putovanje – navodi Petar Meseldžija u propratnom tekstu za knjigu „Arhetip: Umetnost Petra Meseldžije“, koju je nedavno objavio beogradski System Comics.

I, zaista, o kakvom je to putovanju reč?

Na blizu 170 stranica ekstra luksuzne knjige – ne samo na tržištu Srbije – nalazi se zaokružena priča o autoru i njegovoj opsesiji.

Od Meseldžijine rekonstrukcije sopstvenog puta, do konkretnih poglavlja o knjigama (Od bajke do duhovne potrage, Legenda o Baš Čeliku, Marko Kralejvić i zmaj, Knjiga o džinovima, Korice za knjige), pojašnjenja o fantazisjkom slikarstvu (i ilustraciji), „Gospodaru prstenova“ (još jednom od određujućih stožera za Meseldžijin kreativni opus), do galerijskog slikarstva i moći slikarske četkice…

Predgovor je napisao Džon Fleske, osnivač i vlasnik izdavačke kuće Flesk Publications, američkog izdavača knjiga Petra Meseldžije, pogovor Dragan Bibin.

Monografija „Arhetip: Umetnost Petra Meseldžije“ biće promovisana, uz prisustvo autora, u utorak u 19 sati u Kulturnom centru „Grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari