Monolog o evoluciji, izražavanju osećanja i fotografiji: Izebela Roselini 21. maja u JDP 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Glumica Izabela Roselini nastupiće sutra uveče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) sa svojom autorskom predstave „Darvinov osmeh“, a danas je u razgovoru sa novinarima istakla da je to monolog o evoluciji, izražavanju osećanja i fotografiji.

Roselini je gošća Beogradskog festivala igre, a deo prihoda od predstave u JDP, koja se bavi životinjama i empatijom, dat je azilu za životinje Beta iz Zaječara.

Ona je novinarima u Nacionalnoj fondaciji za igru rekla da je imala sve manje posla kao manekenka i glumica kako je starila, zbog čega je odlučila da se vrati na Univerzitet i dobije master iz etologije, grane biologije koja proučava ponašanje životinja, uključujući ljude.

Napravila sam svoju farmu, u Njujorku, i imam životinje koje su ugrožene vrste, rekla je Roselini i dodala da se posle karijere modela počela da se bavi i režiranjem, pisanjem svojih dela i objavljivanjem na Jutjubu.

Imam 40 kratkometražnih filmova, dva dugometražna, tri monologa i oni se bave životinjama na humoristički način, navela je ona.

Roselini je, govoreći o predstavi „Darvinov osmeh“, istakla da je Čarls Darvin osim teorije evolucije napisao knjigu „O izražavanju osećanja ljudi i životinja“.

Osmeh je univerzalan na svakom jeziku, dok određeni kulture imaju svoje određene gestove, rekla je Roselini.

Kao ćerka čuvenih umetnika Roberta Roselinija i Ingrid Bergman, Izabela Roselini je rekla da je sada, kada je starija i mudrija, najvažnije što je naučila od roditelja da bude radoznala i da vodi ispunjen život.

Roselini je rekla da je prvi put u Beogradu, da je tek stigla i da veruje da će sutra prepodne, pre probe i predstave imati prilika da prošeta gradom.

Direktorka Beogradske fondacije za igru Aja Jung rekla je da je početak predstava u JDP zakazan za 20 sati i da je rasprodata.

Na kraju konferencije emitovana je i video poruka čuvenog baletskog umetnika Mihaila Barišnjikova, zajedničkog prijatelja Jung i Roselini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari