Mural posvećen glumcu Nebojši Glogovcu u Užicu 1Foto: N.K.

Mural sa likom preminulog glumca Nebojše Glogovca, osvanuo je jutros na fasadi jedne kuće u centru Užica.

Osim lika velikog glumca, napisana je i replika koju on izgovara u filmu„Nebeska udica“: „Sine, znaš kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže…I pobediš!“

Mural je, kako navode njegovi autoriBoban Lazić i Aleksandar Pasalev, mladi Užičani koji se bave street artom, naslikan tokom noći između petka i subote.

– Veoma nas je potresla smrt Nebojše Glogovca i odlučili smo da mu posvetimo mural, a vlasnik kuće u Ulici Momčila Tešića je rado prihvatio naš predlog, objasnio je novinarima Boban Lazići naveo da je za izradu murala bilo potrebno sedam sati i da je boje poklonila jedna užička firma.

Nebojša Glogovac bio je čest i veoma omiljen gost na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu, na kome je nagrađen najznačajnijim glumačkim nagradama. Poslednji put publika ga je pozdravila ovacijama 2016. godine, nakon izvođenja komada Hamlet sa ansamblom JDP, u režiji Aleksandra Popovskog, posle čega je  dao i intervju za Danas. (https://www.danas.rs/kultura/hamlet-je-danas-svako-ko-se-usudjuje-da-misli/).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari