Onlajn panel "Muzeji u doba korone: Izazovi i mogućnosti" 12. novembra 1Foto: Screenshot

U okviru ovogodišnje manifestacija „Muzeji za 10“ u četvrtak, 12. novembra u 18 časova održaće se onlajn panel: „Muzeji u vreme korone: Izazovi i mogućnosti“.

Prenos uživo moći će da se prati na Facebook profilu Manifestacije facebook/muzejisrbije10/.

Kako najavljuju organizatori, na panelu će učestvovati kustosi pedagozi-edukatori iz muzeja u Srbiji i regiona, koji će kroz dinamičan i zanimljiv dijalog preneti iskustva o radu muzeja u vreme pandemije Kovida.

Kako u izmenjenim uslovima doći do publike? Koliko su nam kulturni sadržaji značili u izolaciji tokom pandemije? U kojoj su meri digitalni sadržaji postali naša svakodnevnica, samo su neka od pitanja na koja će odgovarati na panelu. Publika može da se uključi u diskusiju preko chat-a.

Učesnici su: Slavko Spasić, koordinator manifestacije „Muzeji za 10“, Dena Babajić, kustos-edukator (Narodni muzej u Beogradu), Anastazija Petrović i Silvia Vrsalović, muzejski pedagozi (Etnografski muzej u Zagrebu),  Slađana Velendečić, kustos pedagog (Muzej Vojvodine), Jelena Radović, kustos etnolog – antropolog (Narodni muzej u Leskovcu), Mladen Banjac, viši kustos za programske i izložbene djelatnosti, (Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Banja Luka). Moderator je Ljiljana Kostić, viši kustos pedagog (Muzej Vojvodine).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari