Muzičko putovanje sa scene Madlenianuma 10. novembra 1

Opera i teatar Madlenianum predstavila je preksinoć u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije svoj drugi Godišnjak za sezonu 2018-2019. i najavila za nedelju 10. novembar novi muzički program – koncert pod nazivom „Muzičko putovanje sa scene Madlenianuma“.

„Pre više od 20 godina, u Zemunu, na desnoj obali Dunava, krenulo je muzičko putovanje Madlenianuma… Osluškujući potrebu publike da ponovo čuje i vidi popularne numere sa naše scene osmislili smo ovo muzičko putovanje od juga Italije, Španije i Francuske, preko Beča do Beograda koje premijerno 10. novembra na našoj Velikoj sceni. Predstavljamo najbolje i najpopularnije numere iz naše muzičke produkcije uz vizuelni spektakl kakav još nije viđen na sceni Madlenianuma“, najavljuju u ovoj umetničkoj kući sa Muhara.

Na programu su arije i dueti iz opera i opereta, songovi iz mjuzikla, scene iz baleta koji bi trebalo da budu „zlatni presek“ repertoarata Madlenuanuma u protekle dve decenije.

Orkestrom Madlenianuma dirigovaće Vesna Šouc Tričković. Reditelj programa je Vladan Đurković, koju je svoju viziju putovanja preneo na scenu uz pomoć video-animacije i projekcije nastale u Kreativnom studiju Zepter.

Na koncertu nastupaju operski pevači: Jasmina Trumbetaš Petrović, Snežana Savičić Sekulić, Branislava Podrumac, Tanja Obrenović, Mirjana Matić, Nikola Kitanovski, Vladimir Andrić, Aleksa Vasić, Marko Živković, kao i baletski umetnici: Gordana Simić, Brankica Mandić i Miloš Marjan.

Predstavljanje Godišnjaka Madlenuanuma u kome se nalazi pregled 77 produkcija svih žanrova, koncerata i drugih programa na scenama ovog teatra, njegova gostovanja, kao i svi važni događaji vezani za aktivnosti osnivača i vlasnika ove kuće Madlene Zepter zapravo je bio razgovor o iskustvima prve posleratne privatne opere u Evropi, radu pozorišta bez stalnog ansambla, zadužbinarstvu u istoriji srpske kulture, fenomenima popularnosti i dugotrajnosti pojedinih predstava poput mjuzikla „Jadnici“, u režiji Nebojše Bradića, koji na sceni u Zemunu igra od 18. oktobra 2007. godine.

O radu Madlenunuma govorili su: dramski pisac i urednik Godišnjaka Miodrag Ilić, teatrolog Radomir Putnik, dirigentkinja Vesna Šolc Tričković i reditelj Nebojša Bradić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari