Na Trgu republike obeležava se Međunarodni dan klavira 1Foto: Promo

Sekretarijat za kulturu u saradnji sa beogradskim osnovnim i srednjim muzičkim školama obeležava Međunarodni dan klavira na Trgu republike u Beogradu 29. marta 2023. godine od 12 do 20 časova.

U periodu od 12.00 časova do 18.30 časova naizmenično na 5 punktova sa klavirima koji se nalaze na Trgu republike, oko spomenika Kneza Mihaila učenici beogradskih osnovnih i srednjih muzičkih škola javno izvode kompozicije klasične muzike.

Od 19.00 časova do 20.00 časova na koncertnom klaviru (pozicija 5 na skici) pijanisti: Vuk Božilović, Lazar Torbica i Anđela Dinić izvode kompozicije J.S. Baha, K. Debisija, F. Šopena, L.V. Betovena, S. Rahmanjinova i N. Kapustina.

Obeležavanje Međunarodnog dana klavira je celodnevna manifestacija muzičkog karaktera koja ima za cilj da okupi građane i posetioce oko programa koji izvode naši najmlađi sugrađani. Njihovim veštinama se promovišu lepota i značaj muzičkog obrazovanja.

Mladi muzičari su sa svojim profesorima pripremili klavirske programe koje će izvoditi tokom celog dana. Program se završava klavirskim koncertima mladih klavirskih virtuoza Vuka Božilovića, Lazara Torbice i Anđele Dinić u večernjim časovima.

Manifestaciju „Međunarodni dan klavira“ organizuje i realizuje Ustanova kulture „Gvarnerijus“ u saradnji sa beogradskim muzičkim školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari