Nagrada za ulogu dečaka "Vasje" 1Viktorija Palfi Foto: Jovan Njegović Drndak

Nagrada mladom glumcu, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, na osnovu jednoglasne odluke žirija na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine ( održan od 12. do 18. Aprila u Zrenjaninu ) dodeljena je Viktoriji Palfi, za ulogu dečaka Vasje u predstavi „Izvini mama“, po bajci „Neću da se izvinim“ Sofije Prokofjeve, dramatizacija i režija Todor Valov, Dečje pozorište Subotica.

Mladoj Zrenjaninki ovo je prva profesionalna uloga i druga nagrada.

-Zrenjaninka sam i volim to da kažem. Bavim se glumom dugo, sve je počelo u Dramskoj radionici Cekom, nastavilo se studiranjem glume i trenutno sam na master studijama. Počela sam da radim u Dečjem pozorištu u Subotici i odmah sam dobila prvu glavnu ulogu, da vodim lutku Vasju, u predstavi „Izvini mama“. To je moj prvi profesionalni susret u pozorištu s lutkom. Sada radim predstavu „Tri musketara“, predstava je bez lutaka, svojevrsna drama za decu i igram Kraljicu. To je moj drugi projekat, a u planu mi je da završim master predstavu i dođem u Zrenjanin, ali i Kikindu, Suboticu, da se upoznam sa pozorištem, da ono upozna mene – navela je Viktorija Palfi.

Za ulogu dečaka Vasje Viktorija je nedavno osvojila nagradu za najboljeg mladog glumca „Milena Sadžak“, na 49. Susretima lutkarskih pozorišta Srbije, u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari