Nagrađivani Pecoldov film „Crveno nebo” u Kontakt galeriji SKC-a Kragujevac 1Foto: Promo SKC Kragujevac

 

Sutra, u torak, 20. februara u 20 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog Studentskog kulturnog centra biće prikazan film reditelja Kristijana Pecolda „Crveno nebo”.

Ova nagrađivana nemačka drama ovenčana je i prošlogodišnjim Srebrnim medvedom za režiju na slavnom Berlinskom filmskom festivalu.

Najnoviji film jednog od najznačajnijih savremenih evropskih reditelja, skreću pažnju organzatori iz kragujevačkog SKC-a.

Dok predelom bukti šumski požar približavajući im se iz dana u dan, Leon i Feliks u kući blizu obale pokušavaju da nađu mir u završnim fazama svojih projekata – Leon u pisanju knjige, Feliks u završavanju portfolia za upis u umetničku školu. Planove im remete Nađa i Devid, mladi par koji se neplanski zatekao na istom mestu.

Leon na sve načine pokušava da bude dosadno profesionalan prikrivajući u stvari svoju nedruštvenost i kipti od besa na svaku pojavu dobrog raspoloženja, opuštanja i smeha ostalih ukućana, a Feliks se pridružuje opštoj atmosferi opuštenog leta.

Iako iščekivan, dolazak Leonovog izdavača unosi dodatni nemir i sve to u trenutku kada nebo postaje zažareno crveno i na njih počne da izručuje pepeo sagorele okolne šume.

„Crveno nebo” je drugi deo Pecoldove trilogije započete filmom „Undine” 2020. godine koji govori o mogućnosti da budete deo sveta, a opet dopustite životu da vam isklizne iz ruku.

Još jedan Srebrni medved sa Berlinala 2023. godine za režiju.

Ulaz na filmsku projekciju je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na psoebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari