Nagradni konkurs “Spasimo putopis” 1Foto: Klub svetskih putnika

Treću godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs „Spasimo putopis“.

Kako navode u Klubu putnika putopis je definisan u najširem mogućem smislu.

“Posmatrajte ga kao okvir u koji možete strpati bilo šta – od geološke studije do ljubavne priče. Upravo to želimo od vas!

Upotrebite putovanje kao odskočnu dasku da ispričate svoju priču.

Putovanje nije kilometraža. Mera putovanja je dužina unutrašnjeg puta, onog pređenog u sebi. Razlika između onoga što smo bili na početku, i onoga što smo na kraju.

Pišite o nečemu što vam se dogodilo, bilo to u spoljašnjem ili unutrašnjem svetu.

Manje se bavite opisima već milion puta opisanih mesta, a više opisima svojih unutrašnjih pejzaža, o kojima niko sem vas nije kompetentan da govori. Putovanje je tu samo izgovor za stvaranje, dekor za priču”, navode u Klubu putnika.

Najbolje priče iz 2019. možete videti ovde, a iz 2020. ovde. Neke od priča ušle su u našu putopisnu zbirku Divlji gradovi. Svaki autor ima pravo da pošalje najviše tri priče.

Nema minimalne ni maksimalne dužine. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika.

Prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa. Radove se mogu poslati na adresu klubputnika.kontaktŽgmail.com, u poruci naslovljenoj „Konkurs 2021“. Rok za slanje radova je 15. februar.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Lana Bastašić, Lazar Pašćanović, Nikola Kuprešanin, Pavle Aleksić, Slađana Nina Perković i Uroš Krčadinac.

Prva nagrada iznosi 200 evra. Druga nagrada iznosi 100 evra a treća nagrada 50 evra.

Neke od priča koji uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz dozvolu autora. Postoji mogućnost da najbolji radovi budu uključeni u neku od budućih štampanih antologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari