Najbolja predstava Sterijinog pozorja "Ako dugo gledaš u ponor" Zlatka Pakovića 1Foto: Sterijino pozorje

Za najbolju predstavu na Sterijinom pozorju proglašena je predstava “Ako dugo gledaš u ponor”, koju je prema istoimenom romanu Enesa Halilovića, režirao Zlatko Paković, u produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar.

Ovu odluku žiri je doneo većinom glasova.

Takođe, Zlatko Paković je za ovu predstavu, jednoglasnom odlukom Žirija, dobio i Specijalnu Sterijinu nagradu za režiju.

Ovo ostvarenje Regionalnog pozorišta Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar, koje je prvi put učestvovalo na Sterijinom pozorju, nagrađeno je sa još dve nagrade: glumac Rifat Rifatović za ulogu u ovoj predstavi, a Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Božidaru Obradinoviću, takođe, za ovu predstavu.

Sterijina nagrada iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najbolju mladu glumicu dobila je, jednoglasnom odlukom, glumica Anđela Marić, za ulogu u predstavi “Ako dugo gledaš u ponor”.

Žiri 66. Sterijinog pozorja: Snežana Trišić, rediteljka (predsednica Žirija), Nataša Tapušković, glumica, Davor Špišić, dramski pisac, Darko Nedeljković, scenograf i Mihajlo Nestorović, glumac, video je deset predstava u takmičarskoj selekciji, a većali su o nagradama rano jutros, nakon što je na ovom pozorišnom festival sinoć izvedena i poslednja predstava iz Takmičarske selekcije.

Za ostale kategorije, žiri je ovako glasao:

Sterijina nagrada za tekst savremene drame: OLGA DIMITRIJEVIĆ za “Radio Šabac”, režija Olga Dimitrijević, Šabačko pozorište. Odluka je doneta jednoglasno.

Sterijina nagrada za režiju – MILAN NEŠKOVIĆ za predstavu KUS PETLIĆ Aleksandra Popovića, Narodno pozorište / Narodno kazalište / Népszínház Subotica. Odluka je doneta jednoglasno.

Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje: MINjA PEKOVIĆ za ulogu Milje Bušatlije u predstavi KUS PETLIĆ Aleksandra Popovića, režija Milan Nešković, Narodno pozorište / Narodno kazalište / Népszínház Subotica. Odluka je doneta jednoglasno.

SRĐAN SEKULIĆ za ulogu Komnena barjaktara u predstavi KUS PETLIĆ Aleksandra Popovića, režija Milan Nešković, Narodno pozorište / Narodno kazalište / Népszínház Subotica. Odluka je doneta jednoglasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari