Najbolje "Lutkarsko" iz Niša 1Foto: Nenad Kovačević

Zoran Lozančić je nagrađen za scenografiju predstave „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta, dok su nagrade za kostimografiju ravnopravno dodeljene Magdaleni Klašnji za kostim u predstavi „Plavi zec“, Narodnog pozorišta iz Pirota, i Seleni Tomašević za kostim u predstavi „Nesrećna Kafina“, Šabačkog pozorišta i Centra za kulturu Valjevo.
Nagrada za glumačko ostvarenje je ravnopravno dodeljena: Dejanu Tončiću za ulogu Kvazimoda u predstavi „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta, Rifatu Rifatoviću za ulogu Vuka u predstavi „Zbrka oko vuka“, Regionalnog pozorišta Novi Pazar, Mirjani Đorđević za ulogu Ide u predstavi „Cveće male Ide“, Pozorišta lutaka Niš, i Ljubici Radomirović za uloge Princeze Zorice, Ružice i Kraljice Ane u predstavi „Trnova Ružica“, Pozorišta za decu Kragujevac.

Nataša Ilić je nagrađena za dramski tekst i to za dva komada: „Damojed“, Puls teatra iz Lazarevca, i „Plavi zec“, Narodnog pozorišta iz Pirota, dok je Bati Zdravkoviću pripala nagrada za muziku u komadu „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta.Žiri u sastavu: mr Branko Popović, reditelj, Snežana Kovačević, kostimografkinja, i Tanja Jovanović, glumica, dodelio je specijalnu nagradu Ljubivoju Ršumoviću za sveukupno dramsko stvaralaštvo za decu. U čast nagra|enih, užički ansambl je igrao komad „U cara Trojana kozje uši“, Ljubivoja Ršumovića, u režiji Borisa Todorovića.
Svih sedam takmičarskih predstava, po izboru selektora Borisa Todorovića, prikazano je na festivalu koji organizuje Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja pozorišta van Beograda i Vojvodine. Užice je prvi put bilo domaćin tog festivala, koji je od 15. do 22. oktobra privukao veliku pažnju najmla|e pozorišne publike, a sa po 500.000 dinara podržali su ga Ministarstvo kulture Srbije i Grad Užice.