Za najbolju predstavu ovogodišnjeg kragujevačkog pozorišnog festivala JoakimIntefest proglašen je „Naš razred“ skopskog Teatra za omladinu i decu, koji je, prema tekstu Tadeuša Svobođaneka, režirao Vladimir Milčin. Ova predstava nagrađena je i za vizuelnost.

Odlukom stručnog žirija kojim je predsedavao pozorišni kritičar Danasa Zlatko Paković, nagrada za režiju pripala je Snežani Trišić, koja je u Narodnom pozorištu iz Kikinde postavila predstavu „Nosorog“. Za najbolju glumicu proglašena je Marina Vodeničar, koja je igrala lik Dejzi u „Nosorogu“. Za ulogu Žana u istoj predstavi Đorđe Marković dobio je nagradu za najboljeg glumca. Specijalna nagrada za društveni angažman i kolektivnu igru dodeljena je komadu „Trpele“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Na ovogodišnjem, devetom po redu JoakimInterfestu u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru, od 7. oktobra do juče, izvedeno je sedam predstava iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Srbije. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Rat u nama i oko nas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari