Narodno pozorište obeležilo slavu svetog Jovana 1Foto: Stanislav Milojković

Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je danas slavu te ustanove, svetog Jovana, u prisustvu brojnih zvanica iz oblasti medija i kulture.

Upravnica nacionalnog teatra rediteljka Ivana Vujić kazala je da je slava velika tradicija, kao i momenat da se „čitav dom i svi oni koji ga čine, što je u Narodnim pozorištu sigurno oko 1.000 ljudi i hiljade gledalaca, malo zamisle, zastanu, predahnu i razmisle o svojim delima, pogotovo pošto je reč o Svetom Jovanu“.

„Sveti Jovan je naš svetac koji poziva na pokajanje što je najteži zadatak. Svaki put svaka predstava je najteži zadatak i gledanje predstave je takođe težak zadatak, ako se to radi ozbiljno“, kazala je upravnica Narodnog pozorišta agenciji Beta.

Proslava na Velikoj sceni nacionalnog teatra počela je nastupom hora Narodnog pozorišta posle čega se okupljenima obratio starešina Saborne crkve Petar Lukić koji je rekao da je „velika čast“ raditi u nacionalnom teatru.

„Često od drveta ne vidimo šumu i nismo ni svesni važnosti i radosti onoga gde jesmo i šta činimo. Voleo bih da svako od zaposlenih kada legne da spava razmisli o tome kako radi, peva, doprinosi Narodnom pozorištu, što je velika čast. Želim da tu čast sačuvate i kada odete u penzije i da sa ponosom možete da kažete ja sam radio ili radila, pevala ili igrala u Narodnom pozorištu“, kazao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari