Nastavlja se snimanje Boldvinovog filma "Rust" - municija zabranjena na setu 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Snimanje filma Rust, sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi, nastavljeno je juće 18 meseci nakon što je snimateljka Galina Hačins ubijena na snimanju vesterna, objavili su u utorak producenti

Snimanje će se odvijati na lokaciji Iellovstone Film Ranch u Montani, piše Index. hr

Pre nesreće, snimanje je bilo na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea u Novom Meksiku.

Hačinsova (42) je podlegla povredama u oktobru 2021. nakon što ju je upucao iz vatrenog oružja kojim je držao Boldvin, producent filma i glavna zvezda. Glumac, koji je tada ubio Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu, rekao je da mu je rečeno da koristi pištolj Kolt. 45 nema pravih metaka.

 

Optužen je za ubistvo iz nehata i izjasnio se da nije kriv. Hana Gutijerez-Rid, osoba odgovorna za oružje na setu, je pod istom optužbom. Ako budu proglašeni krivima, preti im kazna do 18 meseci zatvora i novčana kazna od 5.000 dolara. Početak pripremnog ročišta zakazan je za maj.

Municija će biti zabranjena na snimanju

Dejv Hols, bezbednosni koordinator i pomoćnik reditelja filma koji je Boldvinu dao napunjen pištolj, pregovarao je o sporazumu o priznanju krivice sa tužiocima.

On je priznao krivicu i prošlog meseca je osuđen na šest meseci uslovno. „Produkcija je rekla da će od sada pa nadalje upotreba bilo kakvog oblika municije biti zabranjena na snimanju“, rekla je za AFP Melina Spadone, advokat Rust Movie Productions.

Ona je podsetila da su „pravi meci, bojeva municija uvek bili zabranjeni na snimanju”.

Metju Hačins, suprug ubijenog snimatelja, sada će biti izvršni producent Rusta, a Bjanka Klajn će preuzeti funkciju snimatelja.

U produkciju se vraća i reditelj Džoel Souza, koji je ranjen u pucnjavi. Producenti su angažovali Gerija Džensena i Pola Džordana, koji će biti zaduženi za obezbeđenje na setu.

Nesreća je izazvala šok u Holivudu i rezultirala javnim pozivom za potpunu zabranu upotrebe pravog oružja na setu.

Stručnjaci iz filmske industrije tvrde da su i ranije postojala stroga bezbednosna pravila, ali da se često ignorišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari