Ne bi ovakvi bili na vlasti da nema onih koji veruju u gluposti

Pomodoro intervju - Aleksandar Radunović Popaj, jedan od čuvene četvorke The Books of Knjige

Ostavite komentar


  1. Inspirisan sam ovim sto ovde pise. Ali moramo znati da je ljudski rod (covecanstv) kako ga mi koji smo na planeti zemlji zovemo ipak jedan od najgrdjih proizvoda svevelike i nama nedokucive prirode. I nije potreban Sopenhauer ili bilo koji poznati filozof, Do toga moze doci i covek koji nema vise kilometara skole ali ako pocne duze i dublje da promislja. Shavatice da smo uvek bili isti i nista i da drugo i ne mozemo biti. Ustvari priroda je nas ljude (coveka) kaznila i ovo sto mi sada disemo, mislimo o sebi mnogo dobro, je ustvari izdrazavanje te kazne. I ne krivimo nikoga, kaznu podjednako snosimo i podnosimo i oni koji gledaju Pinkl i oni koji ga gledaju krisom a kazu da ga ne gledaju. I oni koji su za Ruse i oni koji su za Amere i EU. Svi tu kaznu izdrzavamo. Naravno i Ameri i Rusi izdrzavaju tu kaznu. Dobro, umetnici, pesnici, filozofi oni su mozda manje kaznjeni jer misle ili umisle da su nesto…I ovaj fizirar koji nedavno dobi nobela za gravitacione talase misli da je nesto a ustvari detektovao ih je u milionitom delu sekunde i to vise ne moze da ponovi….Zbog toga smo ustvari svi kaznjeni i kaznu izdrazavamo….Ovo nije nikakvo filozofiranje nego istina o ljudskom rodu (covecanstvu)…Neka neko nastavi…

  2. Stojan@ Evo ja cu da nastavimm mada nisam neko vec niko. Ne tako davno u Evropi a narocito kod nas krave, koze, ovce, guske, patke, gliste, mentalno retardirani i zene nisu imali pravo glasa. Za homoseksualizam se po zakonu gubila karijera/posao i/ili odlazilo na robiju. Radno vreme je bilo 10-12-14 sati a plata dve kante uglja – jedna za grejanje a jedna da se zameni za krompir. Deca su po zakonu morala da budu najmanje 6 godina stara da bi radila. Samo deca bogatih su isla u skolu. Radna nedelja je bila svaki dan, osim nedeljom ujutru, da bi se (obavezno) islo u crkvu. Posle crkve su se radnici domundjavali pa su im plemstvo i gazde fabrika izmislili fudbal "nedeljom posle mise" da bi ih ucutkali, bukvalno im bacili loptu, drzava blagostanja je bila moguca dok je postojala pretnja SSSR sistema, onda odjednom "nije odrzivo", nema se… Kako to mislite "da smo uvek bili isti i nista i da drugo i ne mozemo biti"? Zar zaista mislite da elita (gora od rulje) nosi kaznu isto kao vi i ja? Zasto se onda neko setio da ubije premijera na stakama, kad je svejedno "sve nemoguce", narocito u Srbiji? Da zaustavi nista?

  3. Udaraju po mentalitetu,dogmama,na stvarno zabavan nacin! A stvarno znam par crnogoraca koji se strecaju kad ih pomenes!

  4. Svako ko dobije malo love postaje nekakav umetnik, ali izgleda da je mnogo manje onih koji preferiraju takvu umetnost ili bi možda trebalo promeniti narod koji ne voli takvu umetnost.

  5. Parodija je parodija i svako pojašnjavanje je suvislo. Ona se deli s ljudima istog duha. Pojašnjavanje Čaplina, Pajtonovaca, Alan Forda, kod nas pak indeksovog radio pozorišta na dvestadvojci, tokom osamdesetih, te nadrealista je apsurdno. Kao da pojašnjavaš već ispričan vic. Pogledaš čoveka u oči i shvatiš koliko je sati. Parodija se razume ili ne. Film nisam video, ali navedena ekipa je obećavajuća.

  6. Ja bih ovaj deo naslova (..da nema onih koji veruju u gluposti..) zamenio sa "neukih, naivnih i gramzivih" …tako da više odgovara realnosti. Reči "glup/glupost" odavno ne znači ništa…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.