Nedelja arhitekture u Zrenjaninu: Krekino predavanje i izložba o realizovanim i nerealizovanim objektima 1Foto: M.Pudar / Danas

U Kulturnom centru Zrenjanina od 2. do 8. oktobra biće održana „Nedelja arhitekture“, kojom se ujedno obeležava 25 godina od osnivanja Društva arhitekata Zrenjanina.

U Kulturnom centru Zrenjanina od 2. do 8. oktobra biće održana „Nedelja arhitekture“, kojom se ujendo obeležava 25 godina od osnivanja Društva arhitekata Zrenjanina.

U okviru programa održaće se niz događaja posvećenih unapređenju, afirmaciji arhitekture, urbanizma i kulture prostora – niz strukovnih predavanja na temu stanovanja, izgradnji turističkih kompleksa, a jedan od predavača, u petak 5. oktobra, biće arhitekta Mladen Krekić iz Milana, poznat po brojnim projektima na Jadranskoj obali, među kojima je i grad hotel Porto Montenegro.

Održaće se i dečja radionica i organizovati autorsko vođenje kroz izložbu «DAZ – etrospektiva» sa kojom se u ponedeljak, 2. oktobra na Svetski dan arhitekture u 19 časova u Velikom salonu Kulturnog centra otvara postavka i sa kojom zvanično počinje i manifestacija.

Postavka izložbe predstaviće javnosti značajnije realizovane i nerealizovane arhitektonske projekte u gradu, zemlji i inostranstvu, izrađene od strane zrenjaninskih arhitekata članova Društva arhitekata Zrenjanina u periodu od 1970. do 2023. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari