Nedelja ruskog filma u Kulturnom centru Beograd 1Foto: Beoinfo

U Kulturnom centru Beograd danas je održana svečanost povodom početka festivala
Nedelja ruskog filma u Srbiji ”Bajke detinjstva”.

Ministarstvo je podržalo festival jer je reč o delima koja razvijaju humanu stranu dečije ličnosti, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i zahvalio ruskim prijateljima što su deci poklonili filmove.

“Festival ruskog filma je još jedan vid saradnje Srbije i Rusije, koja postoji na svim nivoima. S obzirom da ima prostora za unapređenje, a upravo na tome i radimo poslednjih meseci”, rekao je Šarčević, saopštilo je Ministarstvo.

Festival se peti put održava u Srbiji, a prvi put u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poželeo je deci da što više čitaju bajke i da veruju u srećan kraj.

“Sve što kao grad radimo, radimo upravo zbog vas i vaše lepše budućnosti, a ove bajke će ulepšati vaše detinjstvo”, rekao je Mali.

Dobrodošlicu u svet ruskih bajki prvim gledaocima, učenicima beogradskih osnovnih škola, poželeo je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, uz poruku da se tradicija festivala mora nastaviti i negovati.

Više od 100 projekcija, namenjenih najmlađima, biće održano na deset lokacija u Beogradu: Kulturnom centru Beograd, Kulturnom centru ”Vlado Divljan”, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu omladine Beograd, Omladinskom pozorištu DADOV i centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac.

Festival traje do 15.septembra, a osim projekcija posetioci će imati priliku da razgovaraju sa brojnim rediteljima, glumcima i producentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari