Negotin: Otvorena izložba Likovne kolonije “Eho muzike” 1Foto: Dom kulture Negotin

Radovi nastali na 24. Likovnoj koloniji “Eho muzike” održanoj početkom jula u Negotinu, predstavljeni su negotinskoj publici u Galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji “Eho muzike” koju organizuje Dom kulture “Stevan Mokranjac”Negotin učestvovali su umetnici mlađe i srednje generacije čija je zajednička nit ljubav prema fotografiji i digitalnim medijima.

– Izložba, kao prateći program 56. „Mokranjčevih dana“, sadrži radove devetoro vizuelnih umetnika iz Кraljeva, Niša, Pančeva i Beograda i festivalskoj publici predstavljeni su radovi Smiljke Jovanović, Milice Nikolić, Jane Mitrovske, Marije Кonjikušić, Borisa Stanića, Nikole Gocića, Vuka Palibrka, Milana Perišića i Bojane Minović – kažu u negotinskom Domu kulture.

Likovna kolonija “Eho muzike” osnovana je 1999. godine i prema rečima urednika likovnog programa negotinskog Doma kulture, mr Milan Radosavljević u proteklim godina značajno se uvećao Fond umetničkih dela ove ustanove.

– Za sve ove godine se Fond umetničkih dela Doma kulture zaista toliko uvećao da mi sada imamo značajnu kolekciju koja se nalazi u našem depou i koju jednom godišnje izlažemo u okviru stalne postavke, a jedan deo se nalazi u javnom prostoru u našem gradu – drugim preduzećima što je dobro jer su i ta dela takođe dostupna javnosti“ – rekao je otvarajući izložbu “Eho muzike” mr Milan Radosavljević.

Izložba radova sa 24. Likovne kolonije “Eho muzike” prateći je program festivala “Mokranjčevi dani”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari