nele karajlićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Proteklih nedelja je trajala javna svađa između Neleta Karajlića i Seje Sexona zbog autorskih prava. Sejo je zabranio Neletu Karajliću izvođenje svojih autorskih pesama, a bivši su se prijatelji javno prepucavali danima.

Nele je gostujući u emisiji Nedeljom u 2 objasnio svoje porodično stablo u kojem ima Hrvata, Srba i Muslimana, pa upitao: “Mislite li vi da u ambijentu kojem sam ja odrastao može se roditi neko koga ćete nazvati nacionalistom?”.

“Nikad o ovome nisam javnom pričao niti sam govorio o kontekstu stradanja išta. Ja iz pijeteta prema svim žrtvama devedesetih godina ne želim to spominjati. Ljudi bi trebalo da podrazumevaju da ja iskreno i istinski patim za svakom od tih žrtava, a još više patim za svakim od tih milion i nešto, koji su morali kao ja, promeniti mesto boravišta. Ja sam mislio da ovo nije potrebno kazati”, dodao je.

O raspadu Zabranjenog pušenja: “Sejo je došao i rekao da ne može više raditi sa mnom”

Pričao je o počecima Zabranjenog pušenja i situaciji s muzikom i filmom u Jugoslaviji.

“Imali smo krila. Nas je nosilo neko posebno nadahnuće koje imaš u posebnom trenutku kada oko tebe sve vri. Osamdesete godine bile su plodonosne. Jedino dobro što je Jugoslavija ostavila iza sebe je bezbroj knjiga, muzike, filmova…”, govori Nele te dodaje da se danas treba po deset godina čekati da se dogodi neki dobar film.

“Osnovna ideja nam je bila da promenimo svet, učinimo ga boljim mestom za život. Neko je od nas uspeo pronaći se u rock’n’rollu, neko se vratio na fakultet”, kaže Nele, prenosi portal N1.rs.

Sarajevo im je bila, kaže, osnovna pozornica. Otkrio je i kako je došlo do raspada Zabranjenog pušenja.

“Pušenje se raspalo jer je Sejo jednog dana došao do mene i rekao mi da ne može više sa mnom raditi. Popili smo pivo, ja sam bio s*eban. Shvatio sam da moj život dobija potpuno drugu dimenziju. Ja taj razgovor čak nisam osetio kao da se raspada bend, nego da Sejo više nije sa mnom”, kaže Nele.

Na pitanje Aleksandra Stankovića je li četnik, Nele je rekao: “Daleko sam ja od toga”.

Zatim je dodao: “Ja sam protiv svakog oružja, protiv svake upotrebe sile. Samo je izbegnut rat dobijen rat. Ako se ne dogodi rat, imamo pobedu. Ako rat počne, svi smo izgubili. To je moja filozofija”, kazao je Nele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari