Neprimerena rešenja obesmišljavaju pojam zaštite kulturnih dobara

Prva faza konzervacije užičkog Starog grada izazvala negodovanje stručnjaka

Ostavite komentar


  1. Direktor Zavoda u Kraljevu ima odavno stofa da bude smenjen.Ovo nije prvo projektno cudo za koje je uludo potrosio narodne pare

  2. Ovde je kljucni problem arhitekta, ko je odgovorni arhitekta konzervator? Ne može ovako složen konzervatorski restauratorski projekat da vodi arheolog! Ko je razmatrao projekat? Ko je dao uslove i saglasnost na projekat? Ko je izvršio stručnu ekspertizu najugroženijih delova na utvrdjenju i utvrdio pozicije za hitne intervencije? Više ne postoji sistem zaštite, sve se urušava, etnolozi, arheolozi rade arhitekturu, a arhitekte, rade li arheologiju?!!

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.