Nevena Madžarević: Ovo nije najsrećnije vreme da se bavite novinarstvom, ali na nama je da branimo profesiju 1Foto: Nebojša Babić

Jutarnji program Probudi se (Nova S) jedan je od najgledanijih. Pred početak nove sezone pitali smo urednicu i voditeljku ove emisije Nevenu Madžarević kakva iznenađenja očekuju gledaoce

* Jutarnji program „Probudi se“ kreće sa novom sezonom šta očekuje gledaoce?

– Nastavljamo tamo gde smo stali, što znači da će svako ko gleda Probudi se da bude pre svega dobro informisan o danu pred nama. Kada smo počinjali ideja mi je bila da se sa nama budi cela Srbija, a ne samo Beograd. Zato nastavljamo da širimo dopisničku mrežu, da idemo u svaki kraj zemlje i da prikažemo realan život. On zna da bude težak i gorak, ali i lep. Naš zadatak je da pokažemo i jednu i drugu stranu. Studio će postati mesto u kojem će se tokom ta tri sata uvek nešto dešavati. Od jutarnje fiskulture do korisnih saveta.

*Jutarnji program koji vodite se razlikuje od drugih kako ste u tome uspeli?

– Gledanost nam pokuje da smo za dve godine postali omiljeni jutarnji progaram, a recept je, rekla bih, u tome što smo prepoznali potrebe i interesovanja gledalaca. Često se u pričama o visokoj politici zaboravi na ono što je naš običan, svakodnevni život. Politika svakako jeste najvažniji faktor, ona nam kroji sudbine, ali lepota je i u nekim malim stvarima. Trudimo se da se da svaki dan započnemo osvrtom na sve segmente života u Srbiji.

Nevena Madžarević: Ovo nije najsrećnije vreme da se bavite novinarstvom, ali na nama je da branimo profesiju 2
Foto: Nebojša Babić

*Kako se nosite sa popularnošću?

– Na sreću osećam samo lepšu stranu popularnosti. Divno mi je kada prođem kroz svoj kraj i kada mi ljude dobace da zajedno sa mnom piju svoju prvu jutarnju kafu. Obično to budu komentari podrške, a neretko predlože i neku temu ili gosta. To mi je dokaz da nas doživljavaju kao nekog svog, a to nam je i bio cilj. Da postanemo deo njihove porodice.

*Koji su izazovi novinarskog posla naročito programa uživo kao što je Probudite se?

– Mislim da bi svako od mojih kolega rekao isto – ovo nije najsrećnije vreme da se bavite novinarstvom, ali na nama je da branimo svoju profesiju. Trudim se da to činim svakog jutra, da budem objektivna, da ne zauzimam stranu i da dođem do odgovora koji interesuju gledaoce. Nije uvek lako, ali zahvalna sam na tome što je TV Nova S mesto na kom je to moguće.

Dodala bih još da je tri sata najboljeg jutarnjeg programa nemoguće zamisliti bez kompletnog tima Probudi se. Pored mene urednički tim čine Dušan Telesković, Dragana Plazinić i Miloš Živković, dok je realizator emisije Marinela Banjac.

Ostale kolege novinare i prezentere gledaoci vide u programu. Najbolji pokazatelj koliko smo im postali bliski je to što kada nam šalju predloge na mail oni ne kažu: „da li biste mogli da uradite neku temu“ već kažu „je l’ mogu Zlatija, Sanja ili Danijela da nađu odgovor…“ Oni znaju naše novinare po imenu i po regionima koje pokrivaju. To je naš najveći ponos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari