Nevena Nerandžić dobitnica nagrade za najboljeg mladog glumca na Ravno Selo film festivalu 1Foto: Ravno Selo film festival

Prestižnu nagradu za najboljeg mladog glumca na Ravno Selo film festivalu ponosno je ponela Nevena Nerandžić za ulogu Manje u filmu Manja.

Nagrada u iznosu od 1.000 evra, predstavlja plod dugogodišnjeg partnerstva između Gorkog Lista i festivala koji neguje i promoviše mlade talente u filmskoj industriji.

Šesti Ravno Selo film festival održan je od 22. do 25. juna, na kome je prikazano više od 40 filmova, a festival je tradicionalno orijentisan ka mladima. Manifestacija je nastala na inicijativu našeg poznatog glumca Lazara Ristovskog sa ciljem da se Domu kulture u Ravnom Selu koji je izgoreo ponovo vrati stari sjaj, kao i da se omladini približe filmska umetnost i stvaralaštvo. Prema rečima osnivača važno je da postoje mesta gde će mladi pokazati kreativnost i imati priliku da rade ono što vole, a misija ovog festivala ima u fokusu film u njegovom najširem smislu: od amaterskog, preko srednjoškolskog do profesionalnog filma i uključenja svih generacija lokalne sredine u festival, ne samo kao publike nego i kao aktivnih učesnika.

Nagrada za najboljeg mladog glumca je značajno priznanje koje se dodeljuje kao podsticaj mladim talentima u filmskoj industriji. Nagrada se dodeljuje umetniku koji se istakao svojim izuzetnim glumačkim dostignućima. Kao verni pratilac umetnosti, a posebno filmske, Gorki List se vezuje za najveće filmske i kulturne manifestacije u našoj zemlji i regionu, negujući tradiciju prepoznavanja pravih vrednosti i umetničkih ostvarenja koja daju svoj doprinos pozitivnom menjanju stvarnosti.

„Jako mi znači ova nagrada i mnogo sam zahvalna što je neko prepoznao sav taj uloženi trud i rad. Ceo naš tim je radio mesecima na ovom filmu i ova nagrada svima nama dođe kao neka kruna za celokupan rad koji smo kao filmska ekipa uložili u film MANJA. Bilo je jako zahtevno, ali trud se isplatio. Mnogo mi znači što je publika na dan projekcije i pored nevremena želela da pogleda film i vratila se nakon oluje na novu projekciju. Meni je to samo podstrek da nastavim dalje i opravdam njihovo poverenje sa nekim novim ulogama“, izjavila je nakon dodele nagrade Nevena Nerandžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari