Nikola Kojo i Branka Katić u seriji "U klinču", od 29. avgusta radnim danima od 20 sati na Prvom programu RTS-a 1Foto: Promo

Televizijska jesen nam sprema pregršt novih serijskih hitova. I dok se očekuju nastavci popularnih serija iz prethodnih sezona, još više nas raduju neke potpuno nove, sa junacima koje ćemo tek zavoleti i otkriti.

Jeda od njih je “U klinču”, nastala po ideji producenata Miloša Avramovića i Aljoše Ćeranića, čiju režiju potpisuju Danilo Bećković i Nebojša Radosavljević.

Nova porodična serija, čiju ekipu predvode proslavljeni glumci Branka Katić i Nikola Kojo, a upotpunjuju mlade nade poput regionalne muzičke zvezde Mihajla Veruovića, poznatijeg kao Voyage stiže na Prvi program RTS-a 29. avgusta. Serija će imati 30 epizoda koje će se emitovati svakog radnog dana od 20 sati.

Nikola Kojo i Branka Katić u seriji "U klinču", od 29. avgusta radnim danima od 20 sati na Prvom programu RTS-a 2
Foto: Promo

Branku Katić i Nikolu Koju svi znaju i vole, i ovo će biti verovatno prvi put da glume direktni par, ali oni stariji će se možda zapitati ko je Voyage? Možda najbolje da pitaju svoje mlađe članove porodice, jer ovaj mladi reper je velika zvezda čije pesme na raznoraznim internet platformama sluša na hiljade klinaca svakog dana.

Nikola Kojo i Branka Katić u seriji "U klinču", od 29. avgusta radnim danima od 20 sati na Prvom programu RTS-a 3
Foto: Promo

Reditelj serije Danilo Bećković rekao je na kraju snimanja da je cela ekipa sjajno odradila svoj posao i dodao je da je radeći sa regionalnom muzičkom zvezdom Mihailom Veruovićem Vojažom shvatio kako se američki pevači lako prebace u Holivud.

„To je neka vrsta talenta koji su jako bliski. Mi jesmo mnogo radili, ali smo vrlo brzo shvatili da nećemo imati nikakav problem. Naprotiv, da imamo jednog sjajnog muzičara, a mislim da ćemo dobiti jednog sjajnog glumca“, kazao je Bećković.

„U klinču“ je iskrena je priča o odrastanju, o trenucima u kojima mladi ljudi na prelasku iz srednjoškolskog perioda postaju studenti, zaposleni ljudi, koji počinju da ostvaruju ili se razočaravaju u svoje ambicije. Gledaoci će upoznati porodicu Kovač – bračni par Miru i Velju (Branka Katić i Nikola Kojo) koji imaju dvoje tinejdžera. Pratićemo svakodnevne izazove kroz koje prolaze obe generacije ukućana.

Popularni Voyage glumi Aljošu, klinca koji želi u životu da se bavi boksom. Na konfeneciji za štampu povodom kraja snimanja serije, rekao je da mu je velika čast što će svoju prvu ulogu ostvariti sa najvećom glumačkom i rediteljskom ekipom.

„Stigao je scenario i bio je momenat dileme da li ja to zapravo mogu, ali konstantnim probama i vežbama mislim da sam uspeo da shvatim Aljošu kakav je, njegova karakteristike i najvažnija stvar je što mislim da je Aljoša sličan meni i da mi neće biti toliki problem“, naveo je Vojaž.

Skoro svi članovi porodice Kovač se bave boksom, ali nemojte to da vas prevari, ovo nije samo sportska serija, već u klinču će se naći i priče o prvim ljubavima, osamostaljenju i početku novog odraslog života. Branka Katić, mama ove televizijske porodice istakla je da je jako srećna bila u radu sa celom ekipom, a pogotovo što će biti partnerka Nikoli Koji, sa kojim nije puno sarađivala.

„Svi smo u kući dosta svojeglavi, ima puno ljubavi, ali i dosta nekih situacija koje moramo da rešavamo. Mira je majka koja podržava svog sina, podržava svoju decu i važno joj je da deca rade ono što vole. Udata je za Velju, koji misli da sve zna najbolje i da stvari moraju da se odvijaju onako kako je on zamislio, ali sve te probleme kroz koje ćemo prolaziti, od svega toga spašće nas ljubav koja postoji u našoj porodici“, rekla je Branka Katić.

Pored već pomenutih glumaca, postavku serije čine i mlađi članovi ekipe: Anita Ognjanović, Teodora Dragićević, Ivana Zečević, Đorđe Mišina, koji su imali priliku da stanu rame uz rame sa glumačkim veličinama poput: Svetlane Bojković, Dragana Mićanovića, Nebojše Dugalića, Sergeja Trifunovića.

Po svemu sudeći, čeka nas zanimljiva serija, kako bi to američke kritičari koji se bave televizijom nazvali, žanra „dramedy“, u kojoj se laganiji humoristični žanr prepliće sa dramatičnim situacijama. Porodične serije su oduvek popularne bile na našim televizijama, još od prvih produkcija istih. Videćemo kako će „U klinču“ prevesti takve priče u 21. vek i neko modernije vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari