Nikola Kojo o akciji 100 za jednog: Neka svi na sledeće proteste nose kartone sa imenima žrtava 1Foto: V. Radovanović/Danas

Na jučerašnjem četvrtom po redu protestu “Srbija protiv nasilja” izvedena je akcija 100 za jednog u kojoj je učestvovao i Nikola Kojo.

Fotografija na kojoj naš proslavljeni glumac na prsima nosi karton na kome piše Major Omer Mehić, ime pilota Vojske Srbije koji je poginuo u padu helikoptera 2015. godine  preplavila je medije.

Ne i karton, koji je nosio na leđima na kome piše 100 za jednog i koji objašnjava suštinu istoimene akcije u kojoj je zajedno sa Kojom učestvovalo 100 ljudi.

Svako je na prsima nosio ime žrtve , a na leđima natpis 100 za jednog.

Novinarka Branka Mihajlović objavila je sinoć na svom Fejsbuk profilu:

Nikola Kojo: „To je akcija. 100 za jednog. 100 njegovih žrtava je nosilo 100 ljudi. Na žalost, nije medijski propraćeno..ali je delovalo na ljude. Knedle u grlu i suze, ali ohrabrenje. Dobro je. I neka svi na sledeće ptoteste nose kartone sa žrtvama; majka A.A. VII3, sestra, otac…more je živih mrtvaca koji su postradali od njega i njegovih…“

Portal klix. ba takođe je objavio fotografiju Nikole Koja i tekst u kome podseća da je  Omer Mehić 14. marta 2015. godine angažovan kako bi iz Raške na lečenje u Beograd prevezao bebu narušenog zdravlja iz Novog Pazara.

“Mediji su objavili da je sleteo, ali na aerodromu nije bilo helikoptera. Napisali su da je beba donesena i da je čeka tadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ipak, tu sliku nismo videli. Helikopter je pao kod Surčina i niko nije preživeo. Nadležni su Omera poslali u nemoguću misiju” navodi , između ostalog,  klix. ba.

U nesreći su stradali pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, novopazarski lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i nekoliko dana stara beba iz porodice  Ademović koju su pokušali da spasu. Za sam pad helikoptera nikada niko nije krivično odgovarao”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari