Njujork Tajms objavio isečke nove biografije Entonija Bordejna: „Mrzim svoje fanove. Mrzim što sam slavan. Mrzim svoj posao" 1Foto: EPA-EFE/Jose Sena Goulao

Uskoro izlazi nova neautorizovana biografija Entonija Bordejna, u kojoj se vide teški i mračni trenuci pre negove konačne odluke da se ubije, a delove prenosi Njujork Tajms.

U pitanju je knjiga pod nazivom Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain, koju je napisao Čarls Lirsen, a koja će biti u prodaji od 11. oktobra. Jedna ključna poruka bila je upućena bivšoj ženi Oktaviji, sa kojom je ostao u dobrim odnosima.

„Mrzim svoje fanove. Mrzim što sam slavan. Mrzim svoj posao.“ Još jedna rečenica koja prikazuje stanje njegovog uma je: „Ja sam usamljen i živim u stalnoj neizvesnosti“. Dosta toga otkriva i razmena sa tadašnjom devojkom Azijom Arđentom, koja pokazuje nezadovoljstvo koje su oboje osećali.

Naime, njoj je smetalo što provodi vreme sa bivšom ženom i ćerkom, a njemu fotografije na kojima Arđento pleše sa jednim francuskim novinarom. To se desilo u hotelu u kome su Bordejn i Arđenta prethodno uživali, što je njega dodatno pogodilo.

„Dobro sam“, napisao je Bordejn svojoj devojci nakon što je video kompromitujuću fotografiju i dodao: „Nisam zloban. Nisam ljubomorna što si bila sa drugim muškarcem. Ne posedujem te. Slobodna si. Kao što sam ti i rekao. Kao što sam ti i obećao. Kao što sam i zaista mislio. Ali bila si neoprezna. Igrala si se s mojim srcem. Mojim životom.“

Kako Tajms piše, ona je u jednom trenutku rekla da ne može više da bude sa njim zbog posesivnosti, a onda je usledila i poslednja razmena. Bordejn je napisao: „Mogu li nešto da uradim?“, na šta je glumica odgovorila: „Prestani da me gnjaviš“. Poznati kuvar joj je odgovorio sa jednostavnim „OK“ i obesio se kasnije tog dana.

Reakcije porodice i prijatelja su negativne i izdavač je dobio puno komentara sa optužbama da je u pitanju kleveta, na šta je izdavač odgovorio da stoji iza svoje knjige.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari