Noć muzeja u subotu u više od 40 gradova Srbije 1Foto:Noć muzeja

U subotu, 18. maja u više od 40 gradova Srbije biće održana 16. Noć muzeja a muzeji, galerije, kulturni centri i druge institucije biće otvorene za posetioce od 16 časova do ponoći.

Kako je najavljeno, manifestaciju u Beogradu će ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić u 5.45 otvoriti dečji „DF hor“, predvođen Bojanom Vunturišević, a posetioci će, između ostalog, moći da uživaju u izložbi o najpoznatijem rok festivalu Vudstoku u Galeriji ULUS-a i u izložbi dela Petra Dobrovića u Muzeju Jovana Cvijića.

Bitef teatar će provesti posetioce „iza scene“, a najveće interesovanje izaziva Viasat History tura „Neispričane priče“.

Za najmlađe posetioce postoji posebna tura kroz muzeje i galerije, među kojima su Pedagoški muzej, Muzej afričke umetnosti, Paviljon Cvijeta Zuzorić i Zoološki vrt Grada Beograda.

Na žurci u Dorćol Platzu, koja će trajati od ponoći do 2 časa svi posetioci će, uz pokazanu ulaznicu za Noć muzeja, dobiti besplatno piće dobrodošlice.

Cena ulaznice za 16. Noć muzeja iznosi 450 dinara, dok će na dan manifestacije karta biti 50 dinara skuplja.

Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve beogradske lokacije. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a (bivši Eventim).

Građani mogu da preuzmu besplatne biltene i propratne mape sa lokacijama i sadržajima na info-pultu u Studentskom parku, koji će sutra biti otvoren od 11 do 20 časova, a u subotu od podneva do ponoći.

Posetiocima je na raspolaganju servis „Moja staza“ dostupan na sajtu www.nocmuzeja.rs, gde svako može da isplanira svoju šetnju kroz muzeje.

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, medju kojima je od 2005. godine i Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari