Noć muzike od 20 sati na otvorenom, sa terasa, balkona i prozora gde umetnici žive 1Foto: Promo

U čast svih građana Srbije koji se tokom vanrednog stanja na svojim radnim zadacima, kao i iz izolacije, bore za zdravlje čitave nacije, „Noć muzike“ i Muzička produkcija RTS pozivaju sve stanovnike Srbije da večeras, 20. marta, od 20 do 20.30 časova izađu na svoje terase i prozore kako bi, nakon aplauza medicinarima zajedno, učestvovali u stvaranju muzike ili uživali u njenim zvucima.

Direktor i šef dirigent Bojan Suđić naveo je da će članovi svih sedam orkestara i horova Muzičke produkcije iz svojih stanova, sa terasa i prozora, zasvirati i zapevati omiljene melodije i na taj način ohrabriti i ostale profesionalne muzičare, kao i amatere, da sa svojim violinama, trubama, gitarama, saksofonima i svim drugim instrumentima, ali i talentom za pevanje, doprinesu najmasovnijem koncertu na otvorenom koji je Srbija do sada doživela.

Poziv je upućen umetnicima i publici ne samo iz Beograda, već i iz Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kikinde, Čačka i svih ostalih gradova, varošica i sela.

Umetnici su oduvek važili za doktore za dušu, a u trenucima socijalne izolovanosti i nesigurnosti, nezaobilazna su podrška za opstanak čitavog društva.

Obeležimo prvi dan proleća, posvetimo jedni drugima malo vremena i zahvalimo se muzikom svima onima koji su na prvoj liniji fronta borbe za zdravlje svih nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari