Noć srpskog filma u više od 30 gradova 1Foto: Pixabay

Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma“, koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji.

U toku jedne večeri, kako je saopšteno, u više od četrdeset bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari