Nova pesma Bitlsa na putu da postane 18. broj jedan singl benda 1Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Poslednja snimljena“ pesma Bitlsa (The Beatlesa) na putu je da zauzme prvo mesto na lestvici singlova, objavila je britanska organizacija Official Chart.

“Now And Then”, koju je izvorno napisao i otpevao Džon Lenon, a kasnije razvili njegove kolege članovi benda – uključujući pokojnog Džordža Harisona – dovršili su Pol Makartni i Ringo Star decenijama nakon što je napravljen početni snimak, piše Index.hr.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji izdvojen je vokal pevača Džona Lenona sa starog snimka i tako se ponovo virtualno okupila popularna četvorka.

 

Dvojica živih Bitlesa završila su Now And Then prošle godine u Capital studiju u Los Anđellosu i u snimak ubacili električnu i akustičnu gitaru Džorža Harisona snimljenu 1995. godine.

Pol i Ringo dodali su svoje deonice na basu, klaviru i bubnjevima. Nakon što je pesma objavljena u četvrtak, na putu je da postane njihov 18. broj jedan singl, navodi Official Chart.

To bi takođe bila njihova prva pesma na vrhu ljestvice u 54 godine.

Poslednja je bila The Ballad Of John And Yoko iz 1969. godine.
Među njihovim pređađnjim pesmama koje su bile broj jedan su klasici kao što su Hey Jude, All You Need Is Love, Yellow Submarine i Help!.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari