Ova pesma objavljena je pre manje od 24 sata: Već je skupila skoro pet miliona pregleda 1Foto: Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia

Juče popodne objavljena je nova i poslednja pesma Bitlsa – Now And Then.

Pesma na YouTubeu do sada ima 4.6 miliona pregleda, a nižu se i brojne reakcije obožavalaca, piše Index.hr

„Ova pesma me baš pogodila“, „Čuti Lennonov glas… Neverovatno“, „The Beatlesi opet stvaraju istoriju“, „Odlično. Još sam u šoku da je ova pesma objavljena“, „Nešto neverovatno, toliki smo sretnici što ovo možemo da čujemo nakon toliko godina“, pišu ljudi u komentarima.

Zvuci klavira, solo gitare i žičanih instrumenata

Naime, kristalno jasan glas Džona Lenona odzvanja u novoj i poslednjoj pesmi Bitlsa objavljenoj zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Ona je omogućila izdvajanje vokala pevača Džona Lenona sa starog snimka i tako je ponovo virtualno okupila popularnu četvorku.
„Ovo je najverovatnije poslednja pesma Bitlsa i poslušajte je tu dole, to je pravi snimak Bitlsa“, rekao je 81-godišnji Pol Makartni u kratkoj videoporuci govoreći o nastanku melanholične pesme Now And Then, u kojoj se mešaju zvuci klavira, solo gitare i žičanih instrumenata.

“Now And Then” je objavljena kao dvostruka A-strana, a prati je debitantski singl benda Love Me Do.Izvorno snimljenu kao demo pre više od četiri decenije, Now And Then je Lenon prvi put napisao i otpevao 1978., a dovršili su je Pol Makartni, Ringo Star i veštačka inteligencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari