Novi epski spektakl Ridlija Skota sa Metom Dejmonom, Adamom Drajverom i Benom Aflekom u glavnim ulogama 12021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Izašao je prvi trejler filma „Poslednji dvoboj“ koji će zvanično svoju premijeru imati na 78. Filmskom festivalu u Veneciji ove godine, dok će 14. oktobra otpočeti njegov bioskopski život.

Srednjevekovna epska drama reditelja Ridlija Skota prikazuje pozadinu zvanično poslednjeg dvoboja u Francuskoj. Ovo ostvarenje mnogi već porede sa čuvenim klasikom „Gladijator“ istog reditelja.

Radnja filma „Poslednji dvoboj“ smeštena je u 14. vek i prati viteza Žana de Karuža (Met Dejmon) koji svog prijatelja i štitonošu Žaka le Grija (Adam Drajver) izaziva na dvoboj jer sumnja da mu je silovao ženu (Džodi Komer). Pobednik dvoboja označava božiju volju, a ukoliko Karuž izgubi, njegova žena biće spaljena na lomači.

Kontroverzna tema o položaju žena tog perioda je pravi fokus ovog filma jer je opresija žena i slabost ženske reči zamaskirana krvavom borbom dva muškarca i odbranom njihove časti. Narod je Margiti de Karuž (Džodi Komer) okrenuo leđa kada je iznela optužbe za silovanje.

Scenario za film inspirisan je istoimenom knjigom Erika Džagera, a za potrebe filma prilagodio ga je dvojac – Met Dejmon i Ben Aflek koji su dobitnici nagrade Oskar za film „Dobri Vil Hanting“, koscenaristkinja je bila Nikol Holofcener kako bi obogatila priču ženskim uglom.

Ovaj dugoočekivani filmski spektakl o izdaji, osveti i brutalnosti u srednjevekovnoj Francuskoj trebalo je prvobitno da u bioskopima bude u januaru 2021. godine, ali je odložen zbog pandemije. Domaća publika može očekivati od 14. oktobra u bioskopima širom Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari