Novi film Nanija Moretija "Tri sprata" u bioskopima 1

Nani Moreti je prikazao premijerno film „Tri sprata“ (Tre piani / Three Floors) na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, gde je bio nominovan za Zlatnu palmu, a u njemu je predstavio priču o četiri porodice koje žive u istoj stambenoj zgradi, adaptiranoj iz popularnog bestselera „Tri sprata“ izraelskog autora Eškola Neva, preseljenog iz originalnog okruženja u Tel Avivu u Rim.

Niz događaja će radikalno promeniti živote stanovnika rimske stambene zgrade, otkrivajući njihove poteškoće da budu roditelji, braća i sestre ili susedi, u svetu u kome se čini da suživotom vladaju strah i ogorčenost.

Dok su zatočeni svojom tvrdoglavošću, svako na svoj način pokušava da popravi fragmentirane živote kako bi konačno i spokojno preneli ljubav za koju se mislilo da je zauvek izgubljena.

Lucio (Rikardo Skamarćo) i Sara (Elena Lieti) su par sa malom ćerkom za koju im je često potrebna dadilja – ostavljaju je sa starijim parom u susedstvu: Đovanom (Ana Bonauito) i Renatom (Paolo Graciozi).

Ali Lucio je uznemiren Renatovim skliznućem u demenciju i njegovim čudnim odnosom sa devojčicom kada je ostave.

Član druge porodice je sam Nani Moreti, koji igra Vitorija, sudiju i oca koji uvodi disciplinu svom zalutalom sinu Andreju (Alesandro Sperdute).

Na užas Andrejine majke Dore (Margerita Bui), koja prašta više, Vitorio odbija da povuče bilo kakve pravne konce kako bi pomogao sinu.

Alba Rorvaher, glumica bez koje ne može da da bude napravljen nijedan vrhunski film evropske kinematografije poslednjih godina, igra Moniku, trudnu ženu čiji je muž često odsutan na naftnim bušotinama.

Njenu usamljenost znatno pogoršavaju postporođajna depresija i zablude – koje su predstavljene sa zastrašujuće uverljivom jednostavnošću.
Film „Tri sprata“ na redovnom je bioskopskom repertoaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.