Novi Pazar: Premijera predstave "Tiha svetlost" 1Foto: Senko Župljanin

Glumci Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru sinoć su premijerno odigrali predstavu „Tiha svetlost“. Ova predstava rađena je po romanu Romana Korzičkova, u režiji Nataše Radulović, a tretira pitanje nasilja koje je veoma zastupljeno u modernom vremenu.

Predstava se bavi temom, diskriminacije, u ovom slučaju romskog dečaka, koja se prožima po svim drugim sverama diskriminacije kao što je nacionalna, verska, polna i rodna. Takođe se govorimo o nasilju, pre svega vršnjačkom ali i o nasilju na društvenim mrežama koje se prenosi i na običan, svakodnevni život.

– Predstava govori o potpunom degradiranju našeg društva. Počinje tako što jedna romska porodica čuje da je ubijen dečak njihove pripadnosti, a generalno govori o tome kako smo mi i naše društvo zagadili prirodu i jezik, kako više sestra sa sestrom ne razgovara, muž sa ženom, sve u svemu vlada jedno opšte svetsko rasulo. Mislim da je tema veoma aktuelna i da je jako bitna za ovaj trenutak i ovo vreme u kojem to pričamo- istakla je Kristina Jeftović, glumica Regionalnog pozorišta.

Glumac Rifat Rifatović rekao je da su se jako dobro snašli na kamernoj sceni i uz to obradili neke interesantne teme, o kojima se toliko i ne govori.

– Ova predstava je značajna za repertoar Regionalnog pozorišta, jer se čuje i kaže mnogo u ovom jednočasovnom krugu. Bavili smo se kritičkim osvrtom ljudi i o tome šta je to šta ostaje posle nas, i da je vreme da se dozovemo pameti- rekao je Rifatović.

Karte za sinoćnu predstavu su prodate u rekordnom roku,a  reprizno će biti izvedena u sredu drugog marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari